Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Στην Πρέμιερ Λιγκ φαίνεται πως έχει βρει ρυθμό η Νιουκάστλ για τα καλά πλέον. Οι «καρακάξες» την περασμένη αγωνιστική παίζοντας μοντέρνο ποδόσφαιρο στην επανάληψη «γύρισαν» το εις βάρος τους 1-0 σε 1-4 επικρατώντας μέσα στο Λονδίνο της Τότεναμ. Ο Κέβιν Κίγκαν πανηγύρισε έτσι την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στον πάγκο της ομάδας και την δεύτερη θητεία του μετά το 2-0 επί της Φούλαμ. Ο 57χρονος τεχνικός είδε έτσι την ομάδα του να αποσπάται στους 9 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και πήρε την διαβεβαίωση από την διοίκηση πως σωτηρία της Νιουκάστλ θα σημάνει όχι μόνο νέο συμβόλαιο για τον ίδιο αλλά και πολλά λεφτά για μεταγραφές. Ήδη τα ονόματα των: Ρέγιες- Λούις Φαμπιάνο- Γκομίς είναι ψηλά στην λίστα. Ο Μαρκ Βίντουκα ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο ματς με τους «σπερς» και θα δώσει κανονικά το παρών στην 11αδα.Έτσι δεν θα αλλάξει και το σχήμα του Κίγκαν με τους: Γκέρεμ- Μπάρτον- Μπάτ στην μεσαία γραμμή και τους: Βίντουκα- Όουεν- Μάρτινς στην επίθεση. Το κόλπο έπιασε στα δυο προηγούμενα ματς για την Νιουκάστλ αφού ο ,Μάικλ Όουεν βρίσκει ελεύθερους διαδρόμους – χάρη στον Νιγηριανό και τον Αυστραλό- με αποτέλεσμα να έχει σκοράρει τρία γκολ στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια.Εξακολουθούν να μην υπολογίζονται οι: Σέι Γκίβεν, Κασάπα, Κάρ, Ράματζ, Μίλνερ και ο Τούρκος Εμρέ. Οι «βασιλικοί» δεν κατάφεραν να νικήσουν την Μπλάκμπερν την περασμένη αγωνιστική. «Κόλλησαν» στο 0-0 αλλά με 32 βαθμούς σε 32 ματς ήδη βρίσκονται στους + 6β. από την επικίνδυνη ζώνη. Είναι χαρακτηριστικό πως στα πέντε τελευταία τους παιχνίδια μετρούν 3 νίκες , 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα και αυτή στο Άνφιλντ. Δεν υπολογίζεται ο Τσέχος μέσος Ματεγιόφσκι (10/0) ο οποίος είναι τιμωρημένος ενώ ο διεθνής με το Μάλι Τζίμι Κεμπέ, ο Ισλανδός Γκούναρσον και ο αρχηγός Γκρέιαμ Μέρτι παραμένουν εκτός δράσης. Ο Στιβ Κόπελ προβληματίζεται κυρίως με τις πολλές ευκαιρίες που χάνουν μπροστά στην αντίπαλη εστία οι: Ντόιλ ( 16 ματς άσφαιρος) και Κίτσον ( 1 γκολ στα 1 τελευταία παιχνίδια) ποντάροντας στον εξτρέμ Λίτλ ο οποίος όμως μόλις επέστρεψε από ένα χρόνο απουσίας λόγω σοβαρού τραυματισμού.Η παράδοση είναι υπέρ των γηπεδούχων με «5 στα 5» απέναντι στην Ρέντινγκ στα εντός έδρας παιχνίδια τους με πιο πρόσφατο το 3-2 του 2006 με ένα γκολ του Εμρέ στα τελευταία λεπτά.

Στη Γερμανία η Βόλφσμπουργκ η πιο φορμαρισμένη ομάδα στον δεύτερο γύρο (20 βαθμοί σε εννιά αγώνες) υποδέχεται το Αννόβερο και απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς από την προνομιούχο πέμπτη θέση. Έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια της ενώ την περασμένη αγωνιστική απέδρασε με τους βαθμούς της νίκης και από το Ρόστοκ στο παιχνίδι με την Χάνζα (1-0)με γκολ του Ξινοβεκ στο 90+.
Το Ανόβερο δεν συνεχίζει το 2008 την καλή πορεία του πρώτου γύρου (μόλις οκτώ βαθμοί σε εννιά αγώνες) και δεν έχει κανένα ουσιαστικό κίνητρο. Την περασμένη αγωνιστική παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην έδρα του στην περσινή πρωταθλήτρια Στουτγκάρδη μετά από ένα μέτριο παιχνίδι με λίγες καλές φάσεις .


ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΑΝΝΟΒΕΡΟ : 1 (1.90)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ - ΡΕΝΤΙΝΓΚ : 1 (1.70)

Ποντάρισμα 100 ευρώ.