Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Καλό μήνα να έχουμε, είναι και ο μήνας του Ευρωπαικού πρωταθλήματος.
Ξεκινάμε από τη Νορβηγία και τον αγώνα της Ρόζενμποργκ με τη Βίκινγκ. Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε η Ρόζενμποργκ. Ο σύλλογος του σημείωσε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του (πρώτη φετινή εκτός έδρας) επικρατώντας της Μόλντε με 2-1. Η RBK βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο (1-0), όμως εκμεταλλεύτηκε στην επανάληψη το αριθμητικό της πλεονέκτημα χάρη στα γκολ των Ιβερσεν και Στραντ. Υπέρτερος σε απόδοση παίκτης ήταν και πάλι ο μέσος Σκιέλμπρεντ. Ο Σουηδός τεχνικός, Ερικ Χαμρέν (οδήγησε την Ααλμποργκ στο πρωτάθλημα Δανίας) θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο αμυντικός Κβάρμε, ενώ θα περάσει από τεστ ετοιμότητας ο μπακ Νόρντβικ. Τραυματίας ο Σαβολάινεν, υποχρεώσεις με την εθνική Νορβηγίας έχει ο Σκέλμπρεντ. Τα σκαμπανεβάσματα της Βίκινγκ καλά κρατούν. Ο σύλλογος του Στάβανγκερ τούτη τη φορά δεν είχε την τύχη με το μέρος του (βλέπε ματς με Μόλντε/τρια γκολ στο τελευταίο τέταρτο). Το σύνολο του Ούβε Ρόσλερ ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας από την Μπραν και έφτασε τις τρεις ήττες στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδα. Το μόνο που κατάφερε η Βίκινγκ ήταν να μειώσει με τον επιθετικό Οντεργκααρντ . Αποθεραπεύθηκε ο γκολκίπερ Μίρε , εν αντιθέσει με τον αμυντικό Αμπελσον (χωρίς συμμετοχή). Αμφίβολη η συμμετοχή του ικανού επιθετικού Ιζεχ που νιώθει ενοχλήσει στο γόνατο.

Στη Β΄Ισπανίας η Αλμπαθέτε καίγεται για το τρίποντο απέναντι σε μιά φαινομενικά αδιάφορη Ειμπάρ. Η Αλμπαθέτε είναι αυτή που θέλει μόνο τη νίκη για να σωθεί, αφού βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού. Προέρχεται από τεράστια εκτός έδρας νίκη 2-0 επί της Καστεγιόν, μια νίκη που θα έχει αξία μόνο αν κερδίσει και σήμερα. Εντός έδρας χάνει-κερδίζει με ρεκόρ (7-4-8), ενώ η φόρμα της βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα με μόλις μία ήττα στα τελευταία 6 παιχνίδια (3-2-1). Στα αγωνιστικά θα παραταχθεί χωρίς δύο παίκτες, τον Φερνάντο Μοράν και τον Πάμπλο Γκαρθία.
Η Εϊμπάρ δεν έχει σωθεί ακόμα, αλλά την δεδομένη στιγμή δεν κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό και αυτό γιατί βρίσκεται 4 πόντους πάνω από την ζώνη, ενώ έχει και εύκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Προέρχεται από λευκή ισοπαλία με την Χερέθ και ουσιαστικά θέλει μία νίκη ακόμα για να κλειδώσει την κατηγορία. Εκτός έδρας δεν τα πάει καθόλου καλά με ρεκόρ (3-6-10) και ίσως δεν χτυπήσει το παιχνίδι, αφού την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Νουμάνθια που έχει ανέβει και θα θέλει να παίξει πλήρης. Έχει απουσίες σε αυτό το παιχνίδι, αφού εκτός βρίσκονται οι Κουεγιάρ, Μεντίνα Πίρις και Ραούλ.
Η παράδοση είναι μοιρασμένη και λέει (3-3-2), πιστεύω όμως πως μπορεί έστω και δύσκολα η Αλμπαθέτε να επικρατήσει και να κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.


ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ - ΒΙΚΙΝΓΚ : 1 (1.80)

ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ - ΕΙΜΠΑΡ : 1 (1.85)

Ποντάρισμα 150 ευρώ.