Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Με αρκετούς αγώνες το σημερινό κουπόνι από πολλα πρωταθλήματα.

Στη Δανία η Μίντιλαντ υποδέχεται τη Ράντερς και θέλει να κρατήσει τη δεύτερη θέση.
Μετά από τρεις σερί ισοπαλίες οι «Λύκοι» δάγκωσαν τη Λίνγκμπι, με σκορ 2-1. Έτσι έφτασαν στους 50 βαθμούς, και πλέον η δεύτερη θέση είναι καθαρά στο χέρι τους. Λείπει ο δεξιός μπάκ Τρέστ(24-1) και ο επιθετικός Σαλάμι(16-1) ,για την ομάδα που εντός έδρας μετρά 10-4-0.
Από την άλλη ,η Ραντερς, πάλεψε το παιχνίδι με την Εσμπιερκ ,αλλά και πάλι στις κρίσιμες στιγμές, τα έκανε Θάλασσα και έχασε τελικά με 3-2. Μοναδικός στόχος, είναι απλά να τερματίσει στην 7η θέση. Λείπει ο αμυντικός Αρζουμαριάν που είναι τιμωρημένος.
Θα ποντάρω στους γηπεδούχους που δεν έχουν τη πολυτέλεια να χάσουν ούτε ένα βαθμό.

Στη Σουηδία και στο Ολίμπια Στάντιον , στο γραφικό γήπεδο της, η Χέλσινμποργκ αντιμετωπίζει την Έρεμπρο με στόχο την νίκη που θα την φέρει πιο ψηλά στην βαθμολογία από την μέση του πίνακα που βρίσκεται τώρα.
Η ομάδα του Μπο Νίλσον την περασμένη αγωνιστική «λύγισε» στο Μπόρας από την Έλσφμποργκ με 0-1 και τώρα που επιστρέφει στην έδρα της θέλει να επιστρέψει και στις επιτυχίες. Στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση της μπροστά στο κοινό της νίκησε με 4-2 την Μάλμε με πρωταγωνιστές και σκόρερ τους γνωστούς «δράστες».
Τον Ράζακ Ομοτογιούσι , ο 22χρονος διεθνής με το Μπενίν επιθετικός με το Νο 11 επέστρεψε από τραυματισμό σε γκολ, αλλά και τον αρχηγό τον 37χρονο Χένρικ Λάρσον που πέτυχε δυο τέρματα και έφτασε αισίως τα τέσσερα στο πρωτάθλημα έχοντας και δυο χαμένα πέναλτι. Το 4ο γκολ πέτυχε ο μέσος Μάρκους Λαντζ. Με δεδομένη την επιστροφή του Ομοτογιούσι στην 11άδα δίπλα στον Χένρικ Λάρσον ο Ρενέ Μοκοντέλε από το Κονγκό θα «μετακομίσει» στην μεσαία γραμμή δίπλα στους: Μάρκους Λάντζ- Κρίστοφερ Άντερσον , Μάρτιν Κόλαρ και Ισαάκ Κάνσα. Ο τελευταίος , διεθνής με την Ζάμπια μέσος, βρήκε θέση βασικού μετά τον τραυματισμό του Ολαφούρ Σκούλασον που παραμένει τραυματίας.
Η Έρεμπρο με μόλις μια νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια ( Γκέφλε 1-0) παραμένει στην 11η θέση της βαθμολογίας αλλά βρίσκεται σχετικά ασφαλής με 9 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες ισόβαθμη με την Λιουνγκσκίλε και την Τρέλεμποργκ με τέσσερις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
Την περασμένη αγωνιστική έχασε εντός έδρας από την Μάλμε ( 0-3) συμπληρώνοντας τρία σερί ματς ( 0-1-2) όχι μόνο δίχως νίκη αλλά χωρίς να σκοράρει καν.
Ο προπονητής Σλιξτεν Μπόστρεμ δεν μπορεί να υπολογίζει στον βασικό αμυντικό Σεμπάστιαν Χένρικσον που τραυματίστηκε στο ματς με την Μάλμε και είναι εκτός δράσης.
«Αχίλλειος Πτέρνα» της ομάδας παραμένει η επιθετική αφλογιστία της αφού τόσο ο Στέφαν Ρόντεβαγκ όσο και ο νεοφερμένος Φιλανδός Ρόνο Ποροκάρα δεν έχουν βρει ακόμη δίχτυα.
Στην μεταξύ τους προϊστορία η Χέλσινμποργκ μετρά 5 νίκες- 6 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα. Μάλιστα στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 4-1.


ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ - ΡΑΝΤΕΡΣ : 1 (1.60)

ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΓΚ - ΕΡΕΜΠΡΟ : 1 (1.60)


Ποντάρισμα 100 ευρώ.