Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Καλό σαββατοκύριακο να έχουμε αν και στοιχηματικά έχουμε αυτό το δυήμερο μικρό κουπόνι.

Θα ξεκινήσουμε από τη Νορβηγία όπου η Μόλντε υποδέχεται τη Ρόζενμποργκ. Η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει σημειώσει εντός έδρας νίκη είναι η Μόλντε (0-3-1). Οι “Blah-vit” κατά γενική ομολογία παίζουν καλό ποδόσφαιρο όμως αδικούνται από τα αποτελέσματα. Το σύνολο του Γιέλ Γιόνεβρετ ηττήθηκε έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές από τη Βίκινγκ μέσα στο “Ακερ Στάντιον” (2-3) σε ένα ματς με απρόσμενη εξέλιξη, καθώς μέχρι το 74΄ δεν είχε σημειωθεί κανένα γκολ! Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μότα που πέτυχε και τα δύο τέρματα. Αναμένεται να επιστρέψει στην αποστολή ο αμυντικός Αντρέασον (1 συμμ.). Πέντε αγωνιστικές δίχως νίκη ήταν πολλές για την Ρόζενμποργκ που άστραψε και βρόντηξε στο “Λέρκενταλ” απέναντι στη Λίλεστρομ, συντρίβοντας την με 4-0. Τούτη ήταν η κορυφαία φετινή εμφάνιση των “Troll Children” που είχαν σε μεγάλα κέφια τον 21χρονο μέσο Σκιέλμπρεντ. Χαρακτηριστικό είναι ότι σκόραρε το πρώτο γκολ στη σεζόν και ο Ιβερσεν. Σημειώνεται πάντως ότι η ομάδα του Τρόντχαϊμ δεν έχει σπάσει το ρόδι εκτός έδρας (0-1-2). Ο Έρικ Χαμρέν, ο οποίος θα αναλάβει τον σύλλογο από 1η Ιουνίου, προπόνησε τη Ρόζενμποργκ για πρώτη φορά και εν συνεχεία επέστρεψε στη Δανία και την Ααλμποργκ. Ελαχιστοποιήθηκαν τα προβλήματα για την Ρόζενμποργκ με τους αμυντικούς Νόρντβικ και Κβάρμε να συνιστούν τις μοναδικές απουσίες.

Στη Β΄Ισπανίας η Σοσιεδάδ που κυνηγάει την άνοδο στη Πριμέρα ταξιδεύει στα Κανάρια νησιά για να αντιμετωπίσει τη Τενερίφη. Με τους γηπεδούχους αδιάφορους και τους φιλοξενούμενους να έχουν μοναδικό στόχο την άνοδο. Οι Νησιώτες προέρχονται από λευκή εκτός έδρας ισοπαλία με την Φερόλ και φυσικά ότι είχαν να δώσουν φέτος το έδωσαν.
Μέσα στα Κανάρια Νησιά έχουν ρεκόρ (10-6-3) και ουσιαστικά η έδρα την κράτησε στην κατηγορία. Και λέω την κράτησε γιατί μπορεί να έχει μόλις 6 βαθμούς διαφορά από την ζώνη, αλλά δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο, αφού πολλές ομάδες της ουράς παίζουν μεταξύ τους.
Στα αγωνιστικά υπάρχει μόλις μία απουσία για την Τενερίφη, αφού εκτός είναι μόνο ο Χεσούλι.
Η Σοσιεδάδ κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού θέλει με κάθε τρόπο να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία. Προέρχεται από άνετη εντός έδρας νίκη 3-1 επί της Γρανάδα και φυσικά το ζητούμενο και αυτή τη φορά είναι μόνο οι τρεις βαθμοί. Εκτός έδρας χάνει πολύ δύσκολα με ρεκόρ (7-8-4), ενώ παραμένει αήττητη στα τελευταία 6 παιχνίδια της (3-3-0). Στα αγωνιστικά θα έχει δύο απουσίες, των Πριέτο και Μεδίνα που λείπουν με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας. Η μικρή παράδοση λέει (0-0-1), πιστεύω πως έστω και δύσκολα μπορεί η Σοσιεδάδ να συνεχίσει νικηφόρα.


ΜΟΛΝΤΕ - ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ : 2 (2.20)

ΤΕΝΕΡΙΦΗ - ΣΟΣΙΕΔΑΔ : 2 (2.00)

Ποντάρισμα 100 ευρώ.