Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Στην Ελβετία έφτασε η ώρα της στέψης λοιπόν. Βασιλεία εναντίον Γιούνγκ Μπόις ,με τη γηπεδούχο να παίζει για δύο αποτελέσματα και την φιλοξενούμενη για το διπλό με μεγάλο όπλο τον Χακάν Γιακίν. Μετά από δύο χρόνια, η ομάδα του Γκρός ,θέλει να επιστρέψει στην κορυφή και όπως είπε ο έμπειρος κόουτς ,θέλει μετά το παιχνίδι ,οι παίκτες του να είναι οι ήρωες της βραδιάς. Τα προηγούμενα δύο χρόνια, η ομάδα έφτασε μέχρι την πηγή ,αλλά νερό δεν ήπιε. Ειδικά μάλιστα πριν δύο χρόνια, όταν στο ίδιο γήπεδο, η Βασιλεία έπαιζε με τη Ζυρίχη και τότες όπως και τώρα, η Βασιλεία με Χ έπαιρνε το πρωτάθλημα ,ήρθε το γκολ για την φιλοξενούμενη στις καθυστερήσεις και αυτό που ακολούθησε θύμισε κάτι από ταινίες Γουέστερν. Ξύλο ,Ξύλο και ξανά ξύλο και εν συνεχεία απονομή στην Ζυρίχη .
Σίγουρα ουδείς θέλει να το ξαναζήσει αυτό και για αυτό το λόγο, άπαντες είναι αποφασισμένοι για νίκη και όχι για …αυτοκτονίες όπως μεσοβδόμαδα από την Ξαμαξ..
Βέβαια για τον Γκρός δεν λείπουν οι απουσίες. Ο μεσοεπιθετικός Τσίπερφιλντ είναι εκτός, όπως και ο αμυντικός Νακάτα και ο μέσος Ντέγκεν.
Οι φιλοξενούμενοι και αυτοί με τη σειρά τους, αν χάσουν το Πρωτάθλημα ,θα πρόκειται περί …αυτοκτονίας. Και για αυτό θα είναι υπεύθυνη και πάλι η Ξαμάξ η οποία είχε επικρατήσει εκτός έδρας με 1-3. Ο Χακαν Γιακίν που έχει αγωνιστεί στην Βασιλεία, τόνισε ότι είναι έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα του να πάρει το Πρωτάθλημα και μένει να δούμε αν η θέληση του θα γίνει πραγματικότητα. Πάντως ο στάρ των «Μπόιδων» ,έχει βάλει 24 γκολ ,ενώ ο παρτενέρ του στην επίθεση ,Χαμπερλί 18. Από κει και πέρα οι απουσίες έχουν να κάνουν με τους Ντουμπάι(μέσος), Γιάπο(μέσος) και Τιάγκο(μέσος) ,που είναι βασικοί αλλά λόγω τραυματισμού δεν παίζουν το τελευταίο δίμηνο.
Η Προιστορία αναφέρει ότι στα τελευταία 12 παιχνίδια, η Βασιλεία δεν έχει χάσει (9-3-0).Ούτε και τώρα θα γίνει αυτό και το ποσοστό στον άσο θα επαληθευτεί.

Στη Γαλλία και στο «Μετροπόλ» η Λιλ παίζει ένα αρκετά σημαντικό παιχνίδι κόντρα στην Λανς, ωστόσο και οι δύο ομάδες έχουν ισχυρό κίνητρο για την νίκη. Η Λιλ θέλει να εξαντλήσει την όποιες ελπίδες έχει για ένα εισιτήριο του Κυπέλλο ΟΥΕΦΑ.
Από την άλλη πλευρά η Λανς καίγεται για την νίκη αφού σε διαφορετική περίπτωση θα υποβιβαστεί ειδικότερα σε περίπτωση που κερδίσουν Παρί και Τουλούζ.
Μάλιστα τα περιθώρια στενεύουν αφού την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Μπορντώ που θα θέλει την νίκη μήπως κατακτήσει το πρωτάθλημα αντί της Λυών.
Στα αγωνιστικά ο Πλεστάν είναι αμφίβολος, ενώ ίσως μείνει και πάλι εκτός ο Κλάιφερτ.
Από την Λανς η τραυματισμός του Ντιντάν θα τον αφήσει εκτός για έξι μήνες και έτσι η ομάδα έχασε αυτή την εποχή ένα παίκτη που θα μπορούσε να δώσει πολλές λύσεις στην επίθεση. Εκτός του Ντιντάν εκτός θα μείνει και ο αμυντικός Χίλτον.
Στα τελευταία 4 χρόνια η Λανς έχει πάρει μόλις 1 ισοπαλία, ενώ πέρυσι ηττήθηκε με 4-0.


ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ : 1 (1.90)

ΛΙΛ - ΛΑΝΣ : 1 (2.15)

Ποντάρισμα 100 ευρώ.