Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Στη Β΄Ισπανίας η Σοσιεδαδ υποδέχεται τη Γρανάδα. Οι γηπεδούχοι είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο και πλέον δεν επιτρέπονται άλλες γκέλες αν θέλουν να ανέβουν κατηγορία.
Προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία με την Κάντιθ και απομακρύνθηκε 4 βαθμούς από την Χιχόν κάτι που σημαίνει πως αν θέλει να ανέβει θα πρέπει να πάρει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Μέσα στην έδρα της έχει χάσει αρκετούς βαθμούς (9-4-5) και εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα τη ομάδας, ενώ η φόρμα της είναι σε καλά επίπεδα αφού έχει μόλις μία ήττα στα τελευταία παιχνίδια (3-2-1). Έχει για άλλη μια φορά απουσίες, αφού εκτός είναι οι Πριέτο, Αραμπούρου, Ντε Θέριο.
Η φιλοξενούμενη Γρανάδα και εκεί που όλα έδειχναν πως θα έχει μια ήσυχη χρονιά, βρίσκεται αυτή τη στιγμή μόλις ένα πόντο μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού.
Προέρχεται από εντυπωσιακή ισοπαλία 3-3 με την Φερόλ και σίγουρα θα πρέπει να παλέψει πολύ μέχρι το τέλος αν θέλει να κρατηθεί στην κατηγορία. Εκτός έδρας χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς της αφού έχει μόλις 3 νίκες (3-5-10), ενώ η φόρμα της είναι μία από τις χειρότερες στην κατηγορία, αφού δεν έχει νίκη στα τελευταία 6 παιχνίδια (0-4-2).
Απουσίες και μάλιστα περισσότερες από αυτές των γηπεδούχων έχουν και οι φιλοξενούμενοι, αφού εκτός είναι οι Χουάνλου, Σαϊθάρ, Αράντα, Τορεθίλα και Εστέμπαν.
Παράδοση δεν υπάρχει, πιστεύω πως η Σοσιεδάδ θα επιστρέψει στις νίκες.

Από τη Πριμέρα η υποβιβασμένη Μούρθια υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κρατηθούν στην κατηγορία και έτσι επιστρέφουν αμέσως στην 2η κατηγορία.
Ήταν στιγμές που η Μούρθια έδειχνε πως θα τα καταφέρει, αλλά τελικά στο τέλος λύγισε.
Προέρχεται από εκτός έδρας ήττα 2-1 από την Οσασούνα, σε ένα παιχνίδι που πάλεψε, αλλά έπαιζε με μια ομάδα που ήθελε μόνο τη νίκη. Εντός έδρας χάνει-κερδίζει με ρεκόρ (6-4-8), ενώ η φόρμα της είναι η χειρότερη της κατηγορίας με (0-1-5). Θα έχει τρεις απουσίες σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και μάλιστα μπροστά στους οπαδούς της, αφού εκτός είναι οι Κούρο Τόρες, Καμπούς και Πάμπλο Γκαρσία.
Από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα κοντεύει να τερματίσει 4η, αφού την έφτασε η Ατλέτικο και αν δεν κερδίσει αυτό το παιχνίδι ίσως τελικά βρεθεί σε αυτή τη θέση.
Προέρχεται από νέα ήττα και μάλιστα εντός έδρας 3-2 από την Μαγιόρκα, ενώ ουσιαστικά η ομάδα έχει βαρέσει διάλυση. Όλοι περιμένουν να γίνει αυτό το παιχνίδι για να ηρεμίσουν, να έρθει ο νέος προπονητής, ενώ θα φύγουν και πάρα πολλοί παίκτες. Εκτός έδρας φέτος η Μπαρτσελόνα ήταν τραγική και αυτό δείχνει το (4-8-6) που έχει, ενώ η φόρμα της επίσης σε πολύ χαμηλά επίπεδα με μόλις μία νίκη στα τελευταία 6 παιχνίδια (1-2-3). Στο τελευταίο του παιχνίδι ο Ράϊκαρντ έχει και πάλι πολλές απουσίες, αφού εκτός είναι οι Ροναλντίνιο, Ντέκο, Εντμίλσον, Τουρέ, Μιλίτο, Μάρκες, Ζαμπρότα, Ζιοβάνι. Η μικρή παράδοση λέει (0-0-1), πιστεύω πως θα θέλει να κλείσει θετικά η Μπαρτσελόνα και μπορεί να τα καταφέρει.


ΣΟΣΙΕΔΑΔ - ΓΡΑΝΑΔΑ ΄74 : 1 (1.70)

ΜΟΥΡΘΙΑ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ : 2 (1.70)

Ποντάρισμα 200 ευρώ.