Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΟΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ ΑΕΤΟΙ



Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ με ανατροπή στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό ( 1-2 )

Οι πρώτες φάσεις του αγώνα έδειχναν τον Ολυμπιακό, που προσπάθησε να κλείσει στα καρέ της την ΑΕΚ χωρίς τίποτα το ουσιαστικό.
Πλαγιοκοπούσε από τα δεξιά την άμυνα της ΑΕΚ, με τον Καράμπελα να έχει αρχικά πολύ δουλειά, αφού είχε να αντιμετωπίσει δύο παίκτες, τους Γκαλέτι και Τοροσίδη, που ανέβαινε από την πλευρά.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού κέρδιζαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες, παίζοντας πιο δυνατά και πιο αποφασισμένα.
Η Πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ έγινε στο 16ο λεπτό, με τον Σκόκο να παίρνει την μπάλα από τον Τζιμπούρ, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.
Ένα λεπτό αργότερα ο Μπάγεβιτς έδωσε εντολή να αλλάξει το σύστημα σε καθαρό 4-4-2 στην ευθεία, με τον Σκόκο να πηγαίνει αριστερά και τον Μαντούκα δεξιά.
Στο 21ο λεπτό ο Ντιόγκο βρέθηκε ξαφνικά με την μπάλα μπροστά του, μέσα στην περιοχή, ωστόσο το σουτ που δοκίμασε ήταν απογοητευτικό.
Στο 25ο λεπτό ο Αραούχο έβγαλε τον Τζιμπούρ απέναντι στον Νικοπολίδη, με τον Αλγερινό να χάνει μεγάλη ευκαιρία, αφού ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού κατάφερε να του αποσπάσει την μπάλα, κερδίζοντας και την κατοχή.
Μια φάση στην οποία ο Τζιμπούρ έδειξε το πάθος του να σκοράρει, αλλά αυτό στοίχισε στην ΑΕΚ.
Στο 26ο λεπτό ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μήτρογλου κάνοντας κίνηση προς την μπάλα, επηρέασε την φάση και έτσι ο βοηθός ακύρωσε το γκολ. Πάντως μετά από διαβουλεύσεις, ο Καλόπουλος μέτρησε το γκολ και μόνο αυτός ξέρει το γιατί.

Θα περίμενε κανείς ότι το γκολ θα απελευθέρωνε τους παίκτες του Ολυμπιακού, αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ. Αντιθέτως, η ΑΕΚ κέρδισε αμέσως μέτρα στο τερέν και ευτύχησε να ισοφαρίσει άμεσα με το γκολ-ποίημα του Σκόκο στο 33'. Με τους γηπεδούχους να παρουσιάζουν σοβαρές αρρυθμίες στο παιχνίδι τους (εκτός των άλλων, άφηναν και πολλά κενά πίσω), η Ένωση γέμισε με αυτοπεποίθηση και ολοκλήρωσε την ανατροπή με το φάουλ του Σκόκο στο 40' που έστειλε αδιάβαστο το Νικοπολίδη

Ο Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν, πίεσε όπως μπορούσε στο τελευταίο δεκάλεπτο φέρνοντας πολλές μπάλες στην περιοχή του Αραμπατζή. Σκόραρε στο 87' με κεφαλιά του Τοροσίδη, γκολ όμως το οποίο ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Καράμπελα.

Η ΑΕΚ έχασε πολλές ευκαιρίες για να πάρει διαστάσεις θριάμβου η νίκη της

Για να κατακτήσει πάντως η ΑΕΚ τους τρεις βαθμούς έβαλε την υπογραφή του και ο Αραμπατζής με την εξαιρετική απόκρουσή του στην κεφαλιά του Τοροσίδη στις καθυστερήσεις. Μετά από αυτή τη φάση, η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο νέο Καραΐσκάκη ήταν πια γεγονός. .

Ο MVP του αγώνα αδιαμφισβήτητα είναι ο Νάτσο Σκόκο αποτέλεσε πονοκέφαλο για την άμυνα του Ολυμπιακού. Η γρήγορη ισοφάριση του με σουτ για σεμινάριο όπλισε με αυτοπεποίθηση την ΑΕΚ και εξανέμισε γρήγορα τον ενθουσιασμό του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα παρακολουθήσαμε ένα διαφορετικό ματς με τελείως διαφορετικά δεδομένα. Σε τρομερά κέφια ο Αργεντινός, κινήθηκε ελεύθερα στο γήπεδο, ανέλαβε πολλές πρωτοβουλίες και σκόραρε δύο πολύ όμορφα γκολ. Ο βιρτουόζος μέσος απέδειξε ότι ξέρει πολλά καντάρια μπάλα και ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο ηγέτη για την ΑΕΚ.

Συνοπτικά όλη η 16η αγωνιστική

Τρίτη

Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Σκόρερ:27' Κάσας

Καβάλα-Λεβαδειακός 2-2

Σκόρερ:26', 66' Ονουάτσι / 54' Μπαλβορίν, 71' Ναπολεόνι

Ατρόμητος-Άρης 0-3

Σκόρερ:14' Κάλβο, 23', 69' Κάμπορα

Τετάρτη


ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 0-0

Ηρακλής-Πανθρακικός 3-1

Σκόρερ:48' Ηλιάδης, 53' Γιάκομπ, 59' Μιλάνο / 42' Φαγιάρδο

ΠΑΟ-Εργοτέλης 4-1

Σκόρερ:26', 66' Σισέ, 44' Καραγκούνης, 90+' Λέτο / 8' Φραγκουλάκης

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2
Σκόρερ:26' Παπαδόπουλος / 33', 40' Σκόκο

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0
Σκόρερ:31' Ίβιτς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ( 16η αγωνιστική )

1. Παναθηναϊκός 41
2. Ολυμπιακός 36
3. ΠΑΟΚ 31
4. Άρης 25
5. ΑΕΚ 24
6. Αστέρας Τρίπολης 23
7. Νέα Καβάλα 23
8. Πανιώνιος 22
9. Εργοτέλης 21
10. Ατρόμητος 19
11. Λάρισα 18
12. Ηρακλής 18
13. SKODA Ξάνθη 18
14. Λεβαδειακός 15

15. ΠΑΣ Γιάννινα 15
16. Πανθρακικός 2


Ο πίνακας των σκόρερ

13 ΓΚΟΛ: Σισέ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
9 ΓΚΟΛ: Τσέζαρεκ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)
8 ΓΚΟΛ: Κατσουράνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
7 ΓΚΟΛ: Ονουάτσι (ΚΑΒΑΛΑ)
6 ΓΚΟΛ: Κάμπορα (ΑΡΗΣ), Αναστασάκος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μπάρκογλου (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Μπάλαμπαν (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)
5 ΓΚΟΛ: Ιάκομπ (ΗΡΑΚΛΗΣ), Ναπολεόνι (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Μήτρογλου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Βιεϊρίνια, Ιβιτς (ΠΑΟΚ)
4 ΓΚΟΛ: Σκόκο, Μαντούκα (ΑΕΚ), Περόνε (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Λεάλ Γκονζάλες (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Μετίν (ΛΑΡΙΣΑ), Ντουντού (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Σαϊτιώτης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
3 ΓΚΟΛ: Μπλάνκο, Νέμεθ (ΑΕΚ), Αμπρέου (ΑΡΗΣ), Έντερ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Φαβάλι (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μπουντιμίρ, Βερπακόφσκις (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Επστάιν, Ντίκα (ΗΡΑΚΛΗΣ), Αμπουαχατζίρα (ΛΑΡΙΣΑ), Στρμπα, Ποϊ (ΞΑΝΘΗ), Ρομπέρ (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Ριέρα, Γουνδουλάκης, Όμο (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Τζάνης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
2 ΓΚΟΛ: Μαϊστόροβιτς (ΑΕΚ), Νέτο, Ναφτί (ΑΡΗΣ), Ουντόντζι (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μπρίτο (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μιλάνο, Βέλιος (ΗΡΑΚΛΗΣ), Ντομπρασίνοβιτς, Ιωάννου (ΚΑΒΑΛΑ), Κάσας, Σίμιτς, Ρομέου (ΛΑΡΙΣΑ), Ζίεντσουκ (ΞΑΝΘΗ), Ντιόγκο, Ζαϊρί, Τοροσίδης, Μαρέσκα, Όσκαρ, Λεονάρντο, Α. Παπαδόπουλος (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Βύντρα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μπουβάλ, Φαγιάρδο (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Κουμορτζί, Μανιάτης (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Αραμπατζής, Μουσλίμοβιτς (ΠΑΟΚ), Ντιμπαλά, (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
1 ΓΚΟΛ: Καφές, Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Ταχτσίδης (ΑΕΚ), Νασούτι, Ρονάλντο, Φλάβιο, Κόκε, Κάλβο (ΑΡΗΣ), Καούνος, Μαρσελάο, Μπαστία (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Καλαντζής, Πόποβιτς, Μελισσάς (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Σασιασβίλι, Τσεσνάουσκις, Τζούνιορ, Ρομάνο, Μπέτο, Χίμπλινγκερ, Ορφανός, Φραγκουλάκης (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Κονέ, Βουτσιάς, Σαρακατσάνος, Ηλιάδης (ΗΡΑΚΛΗΣ), Σουλτανίδης, Ντουγκλάο, Γιάννου, Ρινκόν (ΚΑΒΑΛΑ), Μελίσσης, Τουάμα (ΛΑΡΙΣΑ), Αγκάλι, Μουλόπουλος, Ταραλίδης, Μπαλβορίν (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Λουτσιάνο, Μαρσελίνο, Βάλλας (ΞΑΝΘΗ), Γκαλέτι, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Σαλπιγγίδης, Νίνης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μίτου (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Καστελιόνε, Σκούφαλης, Εστογιανόφ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Βιτόλο, Φιλομένο, Κουτσιανικούλης, Φωτάκης, Λίνο, Γκαρσία (ΠΑΟΚ), Κώτσιος, Κοντογουλίδης, Σιαλμάς, Μπακαγιόκο, Κούσας (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Αμπρέου (ΑΡΗΣ), Καρακώστας (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Τζόκιτς (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ).