Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Θα ποντάρω σε ένα μόνο αγώνα και αυτός είναι της Γερμανίας απέναντι στη Πολωνία.
Η «Νατσιοναλμανσάφτ» κάνει …σέντρα στον δεύτερο όμιλο απέναντι στην Πολωνία κατεβαίνοντας και σε αυτό του τουρνουά ως ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του τροπάιου. Το 1996 άλλωστε όταν είχαν φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης , με τον τέρμα του Μπίρχοφ στον «ξαφνικό» θάνατο στον τελικό απέναντι στην Τσεχία, μοιάζει και είναι πολύ μακρινή ανάμνηση για τα «πάντσερ».Στο πρόσφατο Μουντιάλ που διοργάνωσαν οι ίδιοι τερμάτισαν στην 3η θέση και τώρα στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας έχουν βάλει πιο ψηλά τον πήχη. Ο Ιωακίμ Λέβ δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στην τακτική του- δηλαδή θα συνεχίσει στο 4-4-2 του προκατόχου του Γιούγκερ Κλίνσμαν- αλλά σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του Γερμανικού Τύπου ετοιμάζει μια έκπληξη αφού προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τον Λούκας Ποντόλσκι ως αριστερό χαφ στο αρχικό σχήμα.Από εκεί και πέρα ο φορ της Στουτγάρδης Μάριο Γκόμεζ φαίνεται να κερδίζει στο…νήμα μια θέση βασικού δίπλα στον 1ο σκόρερ του πρόσφατου Μουντιάλ Μίροσλάβ Κλόζε της Μπάγερν.Ο Λέμαν θα είναι κάτω απο τα δοκάρια – παρά το γεγονός πως δεν είχε μεγάλη συμμετοχή φέτος με την φανέλα της Άρσεναλ- ενώ δύσκολα θα «σπάσει» το δίδυμο των Μερτεζάκερ- Μέτσελντερ στην «καρδιά» της άμυνας. Φαίνεται ο νεαρός τεχνικός να τους εμπιστεύεται με «κλειστά» μάτια παρά το γεγονός πως ειδικά ο 28χρονος αμυντικός της Ρεάλ έπαιξε ελάχιστα με την φανέλα της «βασίλισσας» λόγω τραυματισμού.Αριστερά λογικά θα δούμε τον Γιάνσεν της Μπάγερν και δεξιά τον Φίλιπ Λαμ συμπαίκτη του στους Βαυαρούς.
Πάντως ήδη έχουν ακουστεί τα πρώτα επικριτικά σχόλια για τον τρόπο που αμύνεται η ομάδα αφού ο Λέβ συνηθίζει να ζητά από τους: Μερτεζάκερ- Μέτσελντερ , με τα «βαριά» κορμιά, να αμύνοντα ψηλά με αποτέλεσμα να μένουν πολλά κενά πίσω και συνήθως να τα «πληρώνουν» δεχόμενοι τέρμα ή τέρματα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δυο φιλικά με την Σερβία ( 1-2) και την Λευκορωσία ( 2-2).
Η Πολωνία κάνει πρεμιέρα σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όσο και έαν προκαλ εί έκπληξη αυτό σε πολλούς εξαιτίας της συχνής καλής παρουσία της σε Μουντιάλ.Ο Λέο Μπενάκερ στον πάγκο συνεχίζει να δέχεται αυστηρή κριτική από τα ΜΜΕ ενώ η αλήθεια είναι πως δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός ούτε στους φιλάθλους της χώρας. Του καταλογίζουν πως παίζει πολύ συντηρηριτικά και δεν ρισκάρει με αποτέλεμα η ομάδα να αποδίδει «φτωχό» και μη ελκυστικό ποδόσφαιρο.Ούτε οι νίκες στα πρόσφατα φιλικά ( 2-0 την Τσεχία, 2-0 την Εσθονία) έχουν βελτιώσει το κλίμα. Πλήγμα για τους Πολωνούς ο τραυματισμός του μέσου της Ντόρτμουντ Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι αφού ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους της 11άδας. Από εκεί και πέρα τα νέα είναι καλά για τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ του Ολυμπιακού που αποθεραπεύτηκε εγκαίρως και θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα αλλά στα άκρα της άμυνας και όχι στην «καρδιά» της όπως θα επιθυμούσε ο ίδιος.Άτυχος και ο Τόμαζ Κούτσακ , ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γ , που με πρόβλημα στην πλάτη χάνει την πρεμιέρα και πιθανότατα να χάσει και όλο το τουρνουά.Έτσι και αλλιώς για βασικός προορίζεται ο Μπόρουτς της πρωταθλήτριας Σκοτίας Σέλτικ.
Η προϊστορία είναι υπέρ των Γερμανών οι οποίοι στα τελευταία 15 ματς απέναντι στους Πολωνούς είναι αήττητοι μετρόντας 12 νίκες. Πιο πρόσφατη το 1-0 στην στον όμιλο του πρόσφατου Μουντιάλ όταν είχαν επικρατήσει σε ένα ματς με δραματικό φινάλε με γκολ του 35χρονου Νέϊβιλ.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ : 1 (1.55)

Ποντάρισμα 500 ευρώ.